Podotherapie voor Diabetici

Bij diabetes is de bloedsuikerspiegel ontregeld. De bekendste vorm is type 2 en wordt ook wel ouderdomssuiker genoemd. Hierbij wordt er onvoldoende insuline aangemaakt. Bij type 1 wordt er helemaal geen insuline meer aangemaakt. Insuline hebben we nodig om de bloedsuikers op te nemen in ons lichaam. Gebeurt dit niet, dan stijgt de bloedsuikerspiegel en ontstaat diabetes.

Meer dan de helft van de mensen met diabetes krijgt te maken met voetproblemen. Een verslechtering van de doorbloeding en afname van gevoel in de voeten kunnen leiden tot de indicatie ‘risicovoet’. In dat geval kan het zijn dat uw huisarts u doorstuurt naar de podotherapeut. Uw podotherapeut zal een behandelplan opstellen om de risico’s op complicaties zo klein mogelijk te houden. Voorlichting naar u als patiënt om de risico’s te begrijpen speelt hierbij een belangrijke rol. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Wist u dat..

  • meer dan 1 miljoen mensen in Nederland de diabetes hebben?
  • de voeten het verste van het hart en centrale zenuwstelsel afliggen, maar ook het meest belast worden?
  • de echte oorzaak van diabetes niet bekend is, wel dat erfelijke factoren en overgewicht een rol lijken te spelen?

Ik help u graag verder!

Als podotherapeut behandel ik alle klachten die voortvloeien uit een verkeerd functioneren van de voeten. Op de website vindt u een aantal veel voorkomende klachten en algemene uitleg over wat ik zoal voor u kan betekenen. Mocht u toch twijfelen of uw klacht door mij behandeld kan worden, bent u te allen tijde welkom vrijblijvend contact met mij op te nemen op tel. 06 4100 1615 of via info@podotherapiekouwe.nl.

Richard Kouwe

podotherapeut-kouwe