Podotherapeut Richard Kouwe

Richard is in 2008 afgestudeerd als podotherapeut (4 jarige full time HBO opleiding) en werkzaam geweest als podotherapeut in regio Amersfoort. Vanuit een prettig contact met de huisartsen in Scherpenzeel heeft hij in 2016 besloten zijn eigen praktijk te starten binnen het eerstelijnscentrum van Scherpenzeel: Het Foort. In 2018 heeft hij zijn praktijk kunnen uitbereiden naar Renswoude, binnen de muren van het nieuwe gezondheidscentrum De Taets.

‘De medische wereld heeft mij altijd al gefascineerd. De dagelijkse omgang met verschillende soorten mensen verveelt nooit. Het onderzoeken waar hun klachten vandaan komen en het bedenken van een succesvolle oplossing biedt telkens weer een nieuwe uitdaging. Dat ik voor mijn werk mensen kan helpen beter te staan en lopen, geeft mij dan ook veel voldoening.

De voeten staan aan de basis van ons bewegingsapparaat. Hierdoor kan een afwijkende voetstand ook een oorzaak zijn van knie-, heup- en rugklachten. Dat ik als podotherapeut ben opgeleid met de medische kennis en praktische vaardigheden om zo’n diversiteit aan voet-gerelateerde klachten te analyseren en behandelen, is denk ik de grootste kracht van mijn beroep.’

Meer over de praktijk vindt u hier.

Podotherapeut-Richard