Wat is podotherapie?

Podo komt van het Griekse woord ‘podos’, dat voet betekent. Eigenlijk betekent podotherapie dus letterlijk: voettherapie. De podotherapeut behandelt klachten die voortvloeien uit een verkeerd functioneren van de voeten. Hieronder vallen klachten aan de voeten, enkels, benen, knieën, heupen en rug.

Het beroep ‘podotherapeut’ is een beschermde beroepsnaam (Wet BIG, art. 34) die alleen gedragen mag worden door iemand die de 4 jarige HBO-opleiding met bachelor titel heeft afgerond. Vakken als anatomie, (kinder)orthopedie, neurologie, dermatologie, pathologie en biomechanica staan aan de basis van deze opleiding. Daarnaast wordt er speciaal aandacht besteed aan specifieke klachten bij kinderen, sporters, reuma en diabetes. Hierdoor is de podotherapeut gespecialiseerd in voetproblemen en houdings- en bewegingsklachten.

Meer informatie over het onderzoek vindt u hier.
Meer informatie over de podotherapeuten vindt u hier.

Nieuw bij Podotherapie Kouwe

Vanaf januari 2023 bundelen Richard en zijn vrouw Marina hun kennis en ervaring om zo samen de podotherapeutische zorg in Scherpenzeel en Renswoude voort te zetten. Hierdoor is de praktijk podotherapie Kouwe op meer dagen geopend. Wat gaat er voor u veranderen?

Cookies

Deze website gebruikt alleen functionele cookies en slaat geen gegevens van bezoekers op.