Onderbeenklachten

Tibiaal stress syndroom / shin splints

Overbelasting van spieren / botvliesontsteking aan de voorzijde van het scheenbeen, soms ook lager bij de aanhechting van de spier op de voet. Pijnklachten aan het scheenbeen komen vaak voor bij sporters (springschenen) die te snel zijn gestart met hoge belasting.

Behandelmethode

  • podotherapeutische zolen om afwijkende voetstand en voetafwikkeling te corrigeren
  • multidisciplinaire samenwerking met bv. fysiotherapeut voor oefentherapie, kinesiotaping, opstellen van een trainingsschema, sportcompressiekousen

Compartimentsyndroom / logesyndroom

Hevige pijn in de onderbenen voornamelijk tijdens belasten door het uitzetten van de spierbuik (toevoer van bloed) waarbij het vlies (fascie) dat zich rond de spiermassa bevindt, onvoldoende meerekt.

Behandelmethode

  • indien er sprake is van een duidelijke afwijkende statiek, kan podotherapeutische interventie verlichting bieden. In andere gevallen zal de visie van een orthopeed wenselijk zijn. Door het (operatief) klieven van de fascie kan bijvoorbeeld de rekbaarheid worden vergroot en de klachten doen afnemen

Ik help u graag verder!

Als podotherapeut behandel ik alle klachten die voortvloeien uit een verkeerd functioneren aan de voeten. Op de website vindt u een aantal veel voorkomende klachten en algemene uitleg over wat ik zoal voor u kan betekenen. Mocht u toch twijfelen of uw klacht door mij behandeld kan worden, bent u te allen tijde welkom vrijblijvend contact met mij op te nemen op tel. 06 4100 1615 of via info@podotherapiekouwe.nl.

Richard Kouwe

podotherapeut-kouwe