Podotherapie voor kinderen

De kindervoet veranderd snel tijdens de groei. Meestal is de stand van de voeten en benen rond de leeftijd van 7 jaar weer recht. Soms blijven voeten of enkels naar binnen kantelen waardoor, ook in de toekomst, klachten kunnen ontstaan. De podotherapeut kan beoordelen of de stand passend is bij de leeftijd of dat een therapie nodig is.

De voeten van een baby lijken vaak op platvoeten omdat er nog veel vet aanwezig is. Wanneer kinderen rond het eerste levensjaar gaan staan en lopen is er vaak een o-stand van de benen aanwezig, hierbij staan de knieën wat uit elkaar. Deze stand biedt meer stabiliteit tijdens de belasting. Rond het tweede levensjaar kantelen de voeten juist naar binnen waarbij een x-stand van de benen ontstaat, hierbij drukken de knieën tegen elkaar aan. Een lichte scheefstand past dus bij de ontwikkeling van de voeten en benen van kinderen. Tussen de zes en acht jaar groeit de stand veelal weer recht.

Als een kind pijnklachten ervaart met staan of lopen, wanneer er veel wordt gestruikeld, gezwikt of gevallen en als een kind niet wil lopen/ veel gedragen wil worden is het verstandig om een afspraak te maken met de podotherapeut. Ook komt het voor dat een huisarts, kinderarts, (kinder)fysiotherapeut, schoenverkoper of sportleraar/coach de visie van een podotherapeut adviseert bij een eventuele scheefstand. De podotherapeut zal de stand en het looppatroon beoordelen en aangeven wat de beste behandelmethodes zijn. Dit kan bestaan uit oefeningen, (schoen)adviezen en/of podotherapeutische zolen.

Functieonderzoek Podotherapie Kouwe

Nieuw bij Podotherapie Kouwe

Vanaf januari 2023 bundelen Richard en zijn vrouw Marina hun kennis en ervaring om zo samen de podotherapeutische zorg in Scherpenzeel en Renswoude voort te zetten. Hierdoor is de praktijk podotherapie Kouwe op meer dagen geopend. Wat gaat er voor u veranderen?

Cookies

Deze website gebruikt alleen functionele cookies en slaat geen gegevens van bezoekers op.