Het onderzoek

Tijdens uw eerste bezoek aan Podotherapie Kouwe vindt er een uitgebreid (biomechanisch) onderzoek plaats. Hieronder vindt u een korte toelichting over de verschillende onderdelen van het onderzoek.

Anamnese
1

Anamnese

Gedurende de anamnese, het vraaggesprek, wordt besproken waarvoor u naar de praktijk bent gekomen. Uw huidige klachten, maar ook wat er in het verleden is gebeurd komt aan bod (zoals breuken en operaties).

klinisch-onderzoek
2

Klinisch onderzoek

Het klinisch onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen. Zo wordt o.a. de locatie van de pijn geconstateerd en de bewegelijkheid van relevante gewrichten getest.

Inspectie
3

Inspectie

Bij de inspectie wordt het lichaam visueel beoordeeld op afwijkingen, verkleuringen of andere bijzonderheden. Denk aan de anatomische stand van de voeten, enkels, knieën, heupen en (lage) rug.

Gang-analyse
4

Ganganalyse

Hierbij wordt geanalyseerd hoe u loopt. Extra testen kunnen hieraan te pas komen. Denk bijvoorbeeld aan het op één been balanceren, op tenen en hakken lopen of een specifieke (sport gerelateerde) beweging.

Aanvullende-inspectie
5

Aanvullende inspectie

Indien u reeds een vorm van therapie heeft (zolen, orthesen etc.), kan het een meerwaarde zijn deze te beoordelen. Ook worden uw (sport)schoenen geïnspecteerd op bijvoorbeeld slijt- en drukplekken.

Behandelplan
6

Behandelplan

Uw podotherapeut zal aan het einde van het onderzoek de bevindingen en conclusie van het onderzoek direct met u bespreken. Dit kan betekenen dat voor een optimale behandeling van uw klacht een therapieplan wordt opgesteld en eventuele therapie wordt aangemeten.

Ik help u graag verder!

Als podotherapeut behandel ik alle klachten die voortvloeien uit een verkeerd functioneren aan de voeten. Op de website vindt u een aantal veel voorkomende klachten en algemene uitleg over wat ik zoal voor u kan betekenen. Mocht u toch twijfelen of uw klacht door mij behandeld kan worden, bent u te allen tijde welkom vrijblijvend contact met mij op te nemen op tel. 06 4100 1615 of via info@podotherapiekouwe.nl.

Richard Kouwe

podotherapeut-kouwe