Het onderzoek

Tijdens uw eerste bezoek aan Podotherapie Kouwe vindt er een uitgebreid (biomechanisch) onderzoek plaats. Hieronder vindt u een korte toelichting over de verschillende onderdelen van het onderzoek.

Anamnese

Gedurende de anamnese, het vraaggesprek, wordt besproken waarvoor u naar de praktijk bent gekomen. Uw huidige klachten, maar ook wat er in het verleden is gebeurd komt aan bod (zoals breuken en operaties).

Klinisch onderzoek

Het klinisch onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen. Zo wordt o.a. de locatie van de pijn geconstateerd en de bewegelijkheid van relevante gewrichten getest.

Inspectie

Bij de inspectie wordt het lichaam visueel beoordeeld op afwijkingen, verkleuringen of andere bijzonderheden. Denk aan de anatomische stand van de voeten, enkels, knieën, heupen en (lage) rug.

Ganganalyse

Hierbij wordt geanalyseerd hoe u loopt. Extra testen kunnen hieraan te pas komen. Denk bijvoorbeeld aan het op één been balanceren, op tenen en hakken lopen of een specifieke (sport gerelateerde) beweging.

Aanvullende inspectie

Indien u reeds een vorm van therapie heeft (zolen, orthesen etc.), kan het een meerwaarde zijn deze te beoordelen. Ook worden uw (sport)schoenen geïnspecteerd op bijvoorbeeld slijt- en drukplekken.

Behandelplan

Uw podotherapeut zal aan het einde van het onderzoek de bevindingen en conclusie van het onderzoek direct met u bespreken. Dit kan betekenen dat voor een optimale behandeling van uw klacht een therapieplan wordt opgesteld en eventuele therapie wordt aangemeten.

Cookies

Deze website gebruikt alleen functionele cookies en slaat geen gegevens van bezoekers op.