Medewerkers

Richard is in 2008 afgestudeerd als podotherapeut (4 jarige full time HBO opleiding) en werkzaam geweest als podotherapeut in regio Amersfoort. Vanuit een prettig contact met de huisartsen in Scherpenzeel heeft hij in 2016 besloten zijn eigen praktijk te starten binnen het eerstelijnscentrum van Scherpenzeel: Het Foort. In 2018 heeft hij zijn praktijk kunnen uitbereiden naar Renswoude, binnen de muren van het nieuwe gezondheidscentrum De Taets.

‘De medische wereld heeft mij altijd al gefascineerd. De dagelijkse omgang met verschillende soorten mensen verveelt nooit. Het onderzoeken waar hun klachten vandaan komen en het bedenken van een succesvolle oplossing biedt telkens weer een nieuwe uitdaging. Dat ik voor mijn werk mensen kan helpen beter te staan en lopen, geeft mij dan ook veel voldoening.
De voeten staan aan de basis van ons bewegingsapparaat. Hierdoor kan een afwijkende voetstand ook een oorzaak zijn van knie-, heup- en rugklachten. Dat ik als podotherapeut ben opgeleid met de medische kennis en praktische vaardigheden om zo’n diversiteit aan voet-gerelateerde klachten te analyseren en behandelen, is denk ik de grootste kracht van mijn beroep.’

Meer over de praktijk vindt u hier.

Podotherapeut Marina Kouwe
In 2008 is Marina afgestudeerd (4-jarig Hbo-opleiding podotherapie te Eindhoven) en sinds die tijd werkzaam geweest als podotherapeut in een praktijk in Utrecht en later in Wijk bij Duurstede. Vanaf januari 2023 zal zij de praktijk voor podotherapie in Renswoude in gezondheidscentrum De Taets voortzetten.

‘Mensen laten lopen zodat ze deel kunnen nemen aan de dagelijkse dingen, werkzaamheden en sport is wat mij motiveert om voor ieder een passend behandelplan op te stellen en samen te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Uit het biomechanisch onderzoek komt naar voren hoe het lichaam (afwijkend) functioneert met betrekking tot het gaan en staan. Ik vind het mooi om te zien hoe een kleine aanpassing hierop veel invloed heeft op de bestaande pijnklachten.

Per persoon zal ik de beste behandelopties zoals (schoen)advies, podotherapeutische zolen, orthesen of instrumentele (wond)behandeling bespreken en uitvoeren. Dat we dit allemaal zelf aanbieden zorgt ervoor dat we persoonlijke en kwalitatief goede zorg leveren en waar nodig kunnen bijstellen.
Wanneer een persoon klachtenvrij de behandelkamer uit loopt geeft mij dat veel waardering. Ieder persoon en iedere voet is anders wat er voor zorgt dat ik steeds weer met nieuwe uitdagingen en oplossingen van doen heb. Deze afwisseling maakt voor mij het vak podotherapie zeer interessant en stimuleert tot meer verdieping en verbreding van (medische) kennis.’

Liza

TELEFOONSERVICE

Per 1 maart 2024 wordt onze telefoon opgenomen door Liza en haar collega’s. Ze plannen afspraken voor u in de agenda (dit kunt u ook tegenwoordig ook makkelijk zelf doen) en beantwoorden veel voorkomende vragen.

Cookies

Deze website gebruikt alleen functionele cookies en slaat geen gegevens van bezoekers op.