Podotherapie voor Sporters

Podotherapie voor Sporters

Als sporter kun je vroeg of laat tegen een blessure aan lopen. Veel van deze blessures ontstaan uit een overbelasting en herstellen vanzelf met een gezonde dosis rust. Zodra klachten aanhouden of blijven terug komen, is het verstandig hulp van een specialist in te schakelen die kan helpen bij het herstel en voorkomen van herhaling.

Bij de meeste sporten worden de voeten zwaar belast. Indien er sprake is van een afwijkende voetfunctie kan dat de oorzaak zijn van klachten aan het gehele bewegingsapparaat. De belasting versus belastbaarheid, schoen- en voettype, ondergrond en eventueel beoogde prestatie (bondstraining, toernooi, marathon etc.) spelen zoal een rol. Daarom is podotherapie voor sporters juist belangrijk. De podotherapeut is gespecialiseerd u hierbij te adviseren. Dit advies kan zodoende bijdragen aan het verhogen van de belastbaarheid. Met als mogelijk behandeldoel weer blessure vrij te kunnen sporten en de kans op herhaling te verkleinen.

Wist u dat..

  • veel sportklachten ontstaan door te snel, te veel willen belasten?
  • de piekbelasting bij sporten 4 tot 5 keer zo hoog is als bij normale belasting?
  • er in de topsport veel gebruik wordt gemaakt van op maat aangemeten sportzolen?
  • de voeten niet ‘lui’ worden van deze zolen, maar ze juist bijdragen aan een optimale verdeling van de (spier)belasting?

Ik help u graag verder!

Als podotherapeut behandel ik alle klachten die voortvloeien uit een verkeerd functioneren aan de voeten. Op de website vindt u een aantal veel voorkomende klachten en algemene uitleg over wat ik zoal voor u kan betekenen. Mocht u toch twijfelen of uw klacht door mij behandeld kan worden, bent u te allen tijde welkom vrijblijvend contact met mij op te nemen op tel. 06 4100 1615 of via info@podotherapiekouwe.nl.

Richard Kouwe

podotherapeut-kouwe